Για το παιδί

 

 
 
 
 
Παιδικός Σταθμός: 10 tips για εύκολη προσαρμογή
 
H προσαρμογή των μικρών παιδιών σε οποιοδήποτε καινούργιο περιβάλλον είναι τις περισσότερες φορές μια δύσκολη υπόθεση. Όμως, με λίγη επιμονή και στρατηγική σκέψη μπορείτε να τα διευκολύνετε να δεχτούν με χαρά αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Απλά ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και πιστέψτε πως όλα θα πάνε καλά.
Διαβάστε Περισσότερα...
 
 
 
Ο Παιδικός σταθμός κάνει καλό στη συμπεριφορά των παιδιών
 
Τα μικρά παιδιά που τα φροντίζουν οι γονείς, συγγενείς ή φίλοι στο σπίτι έχουν χειρότερες δεξιότητες, συμπεριφορά και συναισθηματική ισορροπία σε σχέση με τα παιδάκια που πάνε στον παιδικό σταθμό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική έρευνα.
Διαβάστε Περισσότερα...
 
 
 
Παιδικοί σταθμοί: Η σωστή διατροφή
 
Το διατροφικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού πρέπει να φέρει υποχρεωτικά την ενυπόγραφη έγκριση ειδικού επιστήμονα (διατροφολόγου), καθώς δεν είναι ο οποιοσδήποτε αρμόδιος για να το σχεδιάσει.
Διαβάστε Περισσότερα...
 
 
 
Προσαρμογή στον Παιδικό Σταθμό: Πως βοηθάμε το Παιδί
 
O γιος μου χρειάστηκε να πάει σε παιδικό σταθμό ξαφνικά και σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς για λόγους ανωτέρας βίας δεν υπήρχε δυνατότητα φύλαξης από φροντιστή του άμεσου οικογενειακού μας περιβάλλοντος για αρκετές ώρες και ημέρες της εβδομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα...
 
 
 
Τι προσφέρει στο παιδί ένας καλός παιδικός σταθμός;
 
Μια καλή λύση στο πρόβλημα της φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς είναι ο παιδικός σταθμός. Ο παιδικός σταθμός, όμως, δεν λύνει μόνον αυτό το πρόβλημα.
Διαβάστε Περισσότερα...
 
 
 
Παιδικός σταθμός ή σπίτι;
 
Ο παιδικός σταθμός αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στις δεξιότητες που αποκτά το παιδί στο σπίτι και σε αυτές που θα του είναι απαραίτητες για τα χρόνια του δημοτικού που θ’ ακολουθήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα...