Δεοντολογία

 
 
 
 
 
 

Παιδί

 

 
Το παιδί είναι ο ανοικτός μας ορίζοντας και η μεγάλη μας δέσμευση. Είναι αυτό που μεταμορφώνει διαρκώς τον επαγγελματισμό των ΚΕ.Π.Α.Ε σε λειτούργημα. Δεσμευόμαστε ώστε κάθε παιδί που αναλαμβάνουμε να έχει τον σεβασμό στην μοναδικότητά του, στους ιδιαίτερους ρυθμούς και τις ανάγκες του. Δεσμευόμαστε να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης για να εξασφαλίσει τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον του. Παιδαγωγούμε κάθε παιδί που αναλαμβάνουμε για να αποκτήσει τις βάσεις και τις ικανότητες ενός ανθρώπου ελεύθερου και δημιουργικού, που εκφράζεται και επικοινωνεί, σέβεται και κατανοεί τον εαυτό και τον άλλο, γίνεται ολοένα και περισσότερο πολίτης του κόσμου και της δημοκρατίας.

Ειδικότερα:
  1.  Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 

Συνεργάτες

 

 
Το λειτούργημα της παιδαγωγικής ασκείται από παιδαγωγούς, τους συνεργάτες μας. Μαζί τους και δίπλα τους αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τους ευαίσθητους και υψηλούς στόχους μας. Τους επιλέγουμε, τους σεβόμαστε και τους στηρίζουμε. Διατηρούμε μαζί τους σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ συγχρόνως λειτουργούμε παραδειγματικά για να τους κατευθύνουμε και να τους εμψυχώσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και τις υψηλές προδιαγραφές. Συμβάλουμε στη συγκρότηση και λειτουργία μιας παιδαγωγικής ομάδας που διατηρεί το απαραίτητο θετικό κλίμα του ΚΕ.Π.Α.Ε. Μα και οι μη-παιδαγωγοί συνεργάτες μας πρέπει να διέπονται από την ευαισθησία και προσοχή που συνεπάγεται η εμπλοκή τους με τα παιδιά και τους βοηθάμε ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 

Γονείς

 

 
Οι Γονείς είναι επίσης πολύτιμοι συνεργάτες μας. Δημιουργώντας μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας βοηθάμε το παιδί τους να μας εμπιστευθεί και να αξιοποιήσει όσα του παρέχουμε. Αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και κατανοούμε την πραγματικότητα και την δυναμική της κάθε οικογένειας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ώστε το θετικό δυναμικό να ελευθερωθεί και να βοηθήσει το παιδί να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει προς το μέλλον του.

Ειδικότερα:
  1. Μετά την αναδιάρθρωση της δομής της παραδοσιακής οικογένειας και πιστεύοντας ότι ο γονιός έχει ανάγκη έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, θεωρούμε υποχρέωση των ΚΕΠΑΕ να στηρίζουν τους γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών τους με τη συνεργασία των ...
  2.  Διαβάστε περισσότερα
 
 
 

Συνάδελφοι - Μέλη του Π.Α.Σ.Ι.Π.Σ.

 

 
Οι συνάδελφοί μας δεν είναι οι ανταγωνιστές μας αλλά οι συνοδοιπόροι με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε ιδέες και εμπειρίες, να ανταλλάξουμε και να αλληλοστηριχθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε κατανόηση και κουράγιο. Είναι τα πρόσωπα με τα οποία μοιραζόμαστε ένα μεγάλο όραμα: κάθε ΚΕ.Π.Α.Ε να είναι ένα κύτταρο δημιουργίας και ζωής και όλοι μαζί να κάνουμε την προσχολική αγωγή ένα ενιαίο και πολύμορφο δυναμικό πεδίο που θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόοδο των παιδιών και της πατρίδας μας.

Ειδικότερα:
  1. Μην κάνεις στον συνάδελφό σου ό,τι δεν θα ήθελες να κάνει αυτός σε σένα.
  2. Συμμετοχή των Μελών μας στα Συλλογικά όργανα σημαίνει την αποδοχή των αποφάσεων της πλειοψηφίας.
  3. Δεν μπορείς συνάδελφε ...
  4.  Διαβάστε περισσότερα